Креаторот на книгата „Богат татко, сиромав татко“ има ново предвидување: Биткоинот во јуни ќе достигне 100.000 долари!

144

Биткоинот би можел да достигне 100.000 долари до јуни 2024 година, предвидува американскиот инвеститор и автор на бестселерот „Богат татко, сиромав татко“, Роберт Кијосаки.

Тој е познат како инвеститор чии прогнози се многу почитувани и не е единствениот кој предвидува дека оваа криптовалута ќе има значителен раст оваа година.

Биткоинот вчера порасна за 0,25 отсто на 48.572,80 евра на најголемата светска берза за криптовалути Binance. Вкупниот обем на тргување со биткоин во последните 24 часа изнесува 32,46 милијарди евра, што е сепак многу високо ниво.