Кревети за изморени патници на кинески меѓународен аеродром

2

kreveti za dremka na aerodrom kina

Одложените или откажаните летови на аеродромите многу често им создаваат проблеми на патниците, бидејќи треба многу време да поминат чекајќи.

kreveti za dremka na aerodrom kina 1

Од таа причина, кинескиот меѓународен аеродром Хангжу Хионшан одвои простор од 309 метри квадратни, каде што патниците може да “дремнат“ додека чекаат, пишува China Daily.

kreveti za dremka kapsula

Патниците имаат на располагање 38 кревети, од коишто 28 се од бизнис класата, а 10 таканаречени “капсули“ се донесени од Финска.

take a nap

Четири часа дремка чини околу осум евра, а 1,30 евра за секој нареден час. Престојот од 22 часот до осум часот наутро може да чини околу 16 евра.