Kриптo-стратег: 4 алткоини подготвени за скок од 1.000%, еден може да го надмине Bitcoin

1313

Популарен криптo-стратег вели дека четири алткоини, вклучително и Polygon (MATIC) и Curve (CRV), имаат потенцијал да „испечатат“ 10x профит оваа година.

Во новата стратешка сесија, Џејсон Пицино им кажа на своите претплатници на YouTube дека одлуката за зголемување на Polygon сè уште е во нагорен тренд, и покрај нејзиното континуирано повлекување од историскиот врв од 2,92 долари.

„Ако никој не зборува за тоа зошто цената паѓа, ова е обично моментот кога сакате да барате да влезете во позиција. Така, јас сè уште го гледам ова како „биков“ пазар: повисоко дно, тоа е прилично едноставно. Педесет проценти [Фибоначи] на ниво околу 2,20 долари“.

Друга монета на списокот на трговецот е CRV, децентрализираниот токен за размена Curve Finance, фокусиран на стабилни монети.

„Кривата има вкупна заклучена вредност од 24 милијарди долари, така што имате [сооднос на пазарна капитализација] до вкупна заклучена вредност од 0,1. Значи, пазарната капитализација е околу 2,4 милијарди долари, вкупна заклучена вредност: 24 милијарди долари. Мислам дека ќе има голем [подем] овде за да го доближи Curve поблиску до вредноста, заклучена во моментов“.

Следен е Sushi (SUSHI), токен за управување со децентрализираната размена на SushiSwap.
Според Пицино, релативно ниското пазарно вреднување на Sushi го става во позиција да генерира експоненцијален профит.

„SUSHI има пазарна капитализација од 1 милијарда долари, целосно разредена на 2 милијарди долари. Така, за [зголемување за 10 пати], 10 милијарди долари изгледаат разумни … А кога ќе почнат овие работи, не знаеме каде застануваат. Тие само продолжуваат“.

Пицино додаде дека SUSHI моментално се повлекува и дека неговите влезни точки се помеѓу 6 и 7,50 долари.

Четвртото крипто средство е Yearn.Finance (YFI), децентрализирана финансиска платформа која напојува автоматизирана стратегија за рударство. Пицино вели дека основите на YFI изгледаат цврсти, додека техничките показатели покажуваат знаци на сила.

„Вкупната заклучена вредност исто така изгледа добро: 5,7 милијарди долари со пазарна капитализација од 1,4 милијарди долари… Почнуваме да гледаме и повисоки дна“.

Крипто аналитичарот додава дека YFI може да достигне 100.000 долари пред Bitcoin да ја достигне шестцифрената вредност.