Криптовалута скокна за 4.300% по објавувањето на Binance

123

Алткоин, кој промовира здравје и фитнес, запиша важни достигнувања само неколку дена откако беше пуштен на глобалната берза за криптовалути Binance.

Green Metaverse Token (GMT) е едно од двете средства на апликацијата STEPN.

GMT е токенот за управување со STEPN, додека Green Satoshi Token (GST) е токенот на играта.

Според Binance, корисниците можат да заработат токени со купување на незаменливи токени (NFT) за патики од апликацијата STEPN и со учество во вежби од реалниот живот кои се следат преку вградените GPS функции на нивниот телефон.

Има и функција за издавање сопствени патики во форма на NFT, како и конвертирање на GST во USD (USDC).

Покрај управувањето, улогите на GMT вклучуваат освојување на награди од „стејкинг“ и добивање функции во апликацијата преку „горење“.

Апликацијата има и децентрализиран паричник и е достапна и за iPhone и за Android.

Поддржувачите на проектот ги вклучуваат инвестициските посредници Sequoia, Alameda Research и Solana Capital.

Binance првпат објави дека додава GMT на листата на крипто-средства минатиот вторник на Binance Launchpad, кога алткоинот беше проценет на 0,01 $.

STEPN официјално излезе во живо на берзата Binance, а потоа беше сведок на серија растечки цени и на крајот достигна врв на 0,44 долари во неделата, што е зголемување за неверојатни 4.300% .

Оттогаш, GMT се прилагоди по долг пораст, паѓајќи за околу 25% во моментот на пишување по цена од 0,29 долари.