Криптовалутите во зелено – Кардано скокна за неверојатни 20%

36

По неколку дена пад, пазарот на криптовалути е зелен од утрово.

Биткоинот скокна за помалку од 5,49 проценти во последните 24 часа на речиси 47.141 долари (околу 15 часот). Од друга страна, етереумот скокна за повеќе од 7,5 проценти на 3.226 долари. Кардано скокна за неверојатни 20 проценти на 2,51 долари, додека догкоин се зголеми за скоро 6,8 проценти.

Фото: Pixabay