Kриптовалутите во зелено

56

Цената на бикоинот продолжува да расте. Денеска достигна вредност од 46.688 долри (околу 16 часот), и бележи пораст од 0,56% отсто во последните 24 часа.

И другата најпозната криптовалута, етереум, е во пораст. Денеска вреди 3.248 долари, што е пораст на вредноста од 0,47 отсто.

Ова не е највисоката цена на биткоинот, за потсетување, на почетокот на годинава вредеше околу 64.000 долари и тогаш ја досегна највисоката граница досега.