Купувам Домашно: Објавена листата на граѓани кои ќе добијат финансиска помош

479

На страницата kupuvamdomasno.gov.mk  се објавени списоците со имињата на граѓаните кои добиле финансиска помош. Потребно е да го внесетe својот матичен број и да проверите дали вашето име е на списокот.

Финансиската поддршка во износ од 6.000 денари е намената за ранливите категории на граѓани се однесува на стечајни работници, самохрани родители, корисници на пензија до 15.000 денари, пасивни баратели на работа, уметници, граѓани од 16 години до 29 години, деца без родители.

Фото: Freepik