Lloyds ги затвора банките, остава само банкомати

31

Банкарската групација Lloyds најави трајно затворање на повеќе свои филијали на главни улици низ Велика Британија.

Избраните банки – 48 од нив кои се дел од банката Лојдс и 18 филијали на Halifax – ќе бидат затворени почнувајќи од октомври оваа година.

Ова е четврто соопштение за затворање на банка што го објави Lloyds Group за неколку месеци.

Така, 133 банки на Лојдс, 50 ​​филијали на Халифакс и уште 19 филијали на Банката на Шкотска повеќе нема да бидат достапни за клиентите. Банкарската групација се обврза дека на оддалеченост не поголема од 650 метри ќе им биде достапен бесплатен банкомат, а одредени услуги ќе можат да добијат и на поштенските шалтери.