Луксузната вила на принцот Карим Ага Кан IV во Италија

26

На својот имот во местото Коста Смералда, кое се наоѓа на островот Сицијалија во Италија, богатиот принц Карим Ага Кан IV, кој бил познат по приредување забави, пречекувал видни гости меѓу кои и глумиците Кетрин Денев и Брижит Бардо.

Прекрасната вила со поглед на море е дизајн на италијанскиот архитект Луиџи Виети. Се простира на површина од 8.600 метри квадратни и има 13 спални соби и 12 бањи.

slide_312468_2790660_free
slide_312468_2790659_free
slide_312468_2790662_free
slide_312468_2790663_free
slide_312468_2790665_free
slide_312468_2790666_free
slide_312468_2790667_free
slide_312468_2790668_free
slide_312468_2790673_free
slide_312468_2790674_free
slide_312468_2790675_free
slide_312468_2790676_free
slide_312468_2790680_free
slide_312468_2790681_free
slide_312468_2790683_free
slide_312468_2790684_free