Малдивите ќе ги добијат првите пловечки приватни острови

3

144_miami-amillarah-1

Компанијата за недвижнини Christie’s International Real Estate ги претстави своите планови за изградба на првите пловечки острови во светот во Малдивите.

Островите ќе бидат наречени Amillarah Private Islands, а од Christie’s најавуваат дека компанијата планира да гради и продава вакви пловечки објекти низ целиот свет. Нивни следни локации ќе бидат Дубаи и Мајами.

Купувачите ќе можат да го уредат својот остров според нивните желби и потреби. За реализирање на проектот, Christie’s соработува со Jean-Michel Cousteau’s Ocean Futures Society чија одговорност, освен дизајнот е да создаде и ново подводно живеалиште за морската флора и фауна.

Секој од овие острови е еко-френдли и не ја загадува околината.

f2e9847aefb0da7f678c8b791a4a7a9448276cf2Untitled12l_10492135_dubai-amillarah-1Amillarah-Private-Islands4Amillarah-Private-Islands3