MANA достигна нов врв во позадина на манијата за метаверзумот

7

Токените, поврзани со метаверзумот, продолжуваат да го водат пазарот: MANA на Decentraland е меѓу оние кои растат и покрај падот на цените меѓу водечките криптовалути.

Decentraland (MANA) се чини дека зема замав откако ги урна рекордните нивоа. Како што се зголемува интересот за светот на виртуелната реалност, се зголемува и притисокот од купувачите.

Decentraland повторно влезе во режимот на отворање на цените откако постигна ново високо ниво од 5,48 долари, според податоците од CoinMarketCap, што е зголемување од речиси 30% во последните 24 часа.

Неколку метаверзум токени почнаа да доминираат на пазарот на криптовалути откако Марк Цукерберг во октомври објави дека Facebook ќе се ребрендира во Меtа во обид да „даде живот на метаверзумот“. SAND на Sandbox и ENJ на Enjin Coin пораснаа за повеќе од 20% во изминатите 24 часа, додека двете водечки криптовалути, Bitcoin (BTC) и Ethereum (ETH), сè уште се борат да закрепнат од неодамнешниот пад.

Сега MANA од Decentraland се чини дека е подготвена да го следи примерот и да го искористи зголемениот интерес за метаверзумот. 24-та најголема криптовалута по пазарна капитализација се чини дека е во пораст по издржувањето на едномесечен период на консолидација. Бавното движење на цените, кое започна кон крајот на октомври, доведе до формирање на нагорен тренд на шестчасовната табела.

Неодамнешниот скок на нагорниот притисок го турна Decentraland над х-оската на моделот на 4,2 долари, што може да се смета за „биков“ сигнал. Понатамошниот притисок за купување може да ја поттикне МАNА до 7 долари. Оптимистичката цел се одредува со мерење на висината на y-оската на триаголникот и додавање на ова растојание нагоре од точката на пробив.

Бидејќи Decentraland тргува на постојано високо ниво, нема значителни пречки да го достигне својот нагорен потенцијал. Сепак, индикаторот за корекција на Фибоначи, измерен од највисокото ниво на 31 октомври од 44,2 до дното на 10 ноември од 2,15 долари, сугерира неколку ценовни точки кои можат да поттикнат профит.

Нагорниот тренд на МАNА може да се забави со нивото на корекција на Фибоначи од 161,8% на 5,50 долари и нивото на корекција од 200% на 6,25 долари.