Марк Кјубан со промени во неговиот крипто-паричник

14

ЕТH останува најголемото средство во портфолиото на Марк Кјубан, но стабилната монета USDC на Circle сега е на второто место.

Според пребарувачот EtherScan, во моментот на пишување во портфолиото на милијардерот има 260.629 USDC, што е повеќе од 54% од портфолиото. USDC не беше во неговото портфолио до крајот на минатиот месец.

Број 3 е Ocean Protocol (OCEAN), децентрализиран екосистем за споделување податоци и сродни услуги. Крипто-паричникот содржи 128.619 OCEAN во вредност од приближно 64.249 долари, или околу 13% од неговото портфолио.

Четвртиот најголем имот на Кјубан е RARI, токен за управување со платформата Rarible NFT. Инвеститорот има 6.632 RARI во вредност од 51.132 долари.

По RARI во портфолиото на милијардерот е gOHM, знакот за управување со децентрализираната автономна организација Olympus (DAO). Тој во моментов има 5,9 gOHM во вредност од 18.921 долари.

Кјубан поседува и AUDIO, што е знак на децентрализираниот протокол за стриминг на музика Audius. Сопственикот на Далас Маверикс има 10.000 AUDIO вредни околу 12.969 долари.

Паричникот на Кјубан излезе во јавност кога тој ја претстави својата колекција NFT во Lazy, а крипто ентузијастите оттогаш внимателно го следат. Не е јасно дали милијардерот има други крипто-паричници.

Во интервју за Fortune, технолошкиот претприемач неодамна рече дека е „многу загреан“ за ETH во блиска иднина. Тој го истакна спојувањето како клучен катализатор за раст.

Кјубан, исто така, рече дека бидејќи спојувањето го прави копањето непотребно, вкупната понуда на ЕТH најверојатно ќе се намали и ќе одржи нагорен притисок. Тој предвидува дека кога ќе заврши спојувањето, Ethereum ќе биде на пат да стане средство за дефлација.