Маск ќе биде извршен директор на Твитер додека компанијата не ја зацврсти позицијата

20

Американскиот милијардер Илон Маск најави дека во иднина планира да се повлече од позицијата директор на Твитер и дека се надева дека реструктуирањето на компанијата ќе биде завршено во следните неколку недели.

Тој во објава на социјалната мрежа Твитер напиша дека планира да се задржи на челната позиција додека компанијата не ја зацврсти својата позиција на пазарот, додавајќи дека за тоа ќе биде потребно извесно време, пренесе Ројтерс.

Во објава на социјалната мрежа Твитер, Маск напиша дека планира да остане на водечката позиција додека компанијата не ја зацврсти својата позиција на пазарот.