Маск не изгледа на човек кој треба да ја води компанијата, вели коосновач на Твитер

26

Илон Маск „не изгледа како“ вистинската личност за поседување на Твитер, изјави коосновачот на платформата за социјалните медиуми, додавајќи дека подобрувањата на моралот и политиките за содржина во бизнисот се сменети под нејзиниот нов сопственик.

Во интервју за Гардијан, Биз Стоун рече дека позитивните промени што тој ги вовел во последниве години биле поништени од извршниот директор на Тесла.

Стоун рече дека водењето на компаниите за социјални медиуми „не е навистина победничка ситуација… секогаш е тешко“, бидејќи „50% од луѓето ќе бидат среќни, 50% од луѓето ќе бидат вознемирени од тебе“.

Стоун, кој го коосноваше Твитер во 2006 година со Џек Дорси, Ноа Глас и Еван Вилијамс, се врати во бизнисот во 2017 година по налог на тогашниот извршен директор Дорси.