Маск: Во Кина работат најтешко и најпаметно

29

Американскиот милијардер најголемиот ривал на својата компанија Тесла го гледа во Кина, каде што има компанија за која очекува „најверојатно да биде втора“ во производството на електрични возила, оценувајќи дека кинеските ривали работат „најтешко и најпаметно“.

Кина е вториот по големина пазар на Тесла, каде во 2022 година беа продадени две третини од електричните возила во светот, а исто така е и местото на најголемата фабрика на Тесла.

Запрашан за најголемиот ривал на Tesla, Маск одговори дека ги смета за почитувани автомобилски компании во Кина, нарекувајќи го најконкурентниот пазар во светот, но не именуваше ниту една компанија.

„Тие работат најтешко и најпаметно“, рече Маск.