Мате Римац инвестира во БиХ

159

Во четвртокот, хрватскиот претприемач и иноватор Мате Римац им претстави на властите на кантонот 10, во неговото родно Ливно, инвестиции во туризмот, искористување на потенцијалот на недопрената природа.
Во Ливно (БиХ), Римац ја основа компанијата Continental Adventure, која се занимава со туризам и маркетинг услуги.

Компанијата организира еднодневни и повеќедневни патувања, а во моментов го гради првото одморалиште во оваа област.

Претходно во Ливно, Мате Римац го започна технолошкиот парк Линовате, каде што се родени голем број помали компании.