„Мечкиниот пазар ќе трае 2-3 години“, предупредува трејдер

23

Добро познат крипто-аналитичар, кој се нарекува „Kaleo“, ја изложи својата долгорочна прогноза за Биткоин и Етереум.

Kaleo сподели табела што ја покажува неговата проектирана траекторија за цената на Биткоинот. Тој очекува нов рекорд на сите времиња до 2024 или 2025 година.

„Биткоин патоказ до новото највисоко ниво на сите времиња“.

Трговецот ја сподели својата намера да отвори долги позиции на БТК кога ќе достигне 16.500 долари.

„Конечно ќе можам да пополнам 16.500 долари“.

Во моментот на пишување, БТК се тргува по 19.870 долари. Број еден крипто-средството по пазарна капитализација падна за повеќе од 4% во последните 24 часа.

Во моментот на пишување, ЕТН се тргува за околу 1075 долари според податоците од CoinMarketCap.

Трејдерот сподели на Twitter дека ЕТH може да потоне до опсегот од 700 или 800 долари во 2023 година, пред да избувне неколку години подоцна.

„Очекувајте многу нестабилност во основниот опсег за време на следното преполовување на БТК“, додаде тој.