Medscape – богат извор на информации за лекарите, здравствените работници и сите останати

21

Сите оние кои се заинтересирани за трендовите во медицината и здравството воопшто, конечно ќе „дојдат на свое“ со оваа апликација. Имено, Medscape е навистина познат и многу богат извор на различни информации кои првенствено се наменети за лекарите и здравствените работници, но и за сите останати кои се заинтересирани за модерната медицина.

Сè започнува со регистрација и отворање корисничка сметка, а откако ќе се најавите на апликацијата, ќе имате пристап до прегледана серија вести и написи од светот на медицината. Се разбира, некои написи се првенствено наменети за здравствените работници, па без малку подобро познавање на медицинската терминологија, може да бидат малку потешки за разбирање.

Сепак, на оние за кои се наменети несомнено ќе им се најдат исклучително интересни. Покрај класичните вести и општите информации, Medscape нуди цела низа други корисни забелешки. Така, постои исцрпна база на податоци за лекови и медицински препарати, така што е лесно да се дознае сè што треба да се знае за нив, а има и коментари за користењето на лековите, што може да биде многу корисно.

Покрај тоа, постои голема база на податоци за болести и нарушувања, колекција на подкасти, листа на различни медицински процедури и процедури со детален опис како се спроведуваат, клинички водичи за различни медицински дисциплини, како и цела серија на различни калкулатори и други мали нешта. Во секој случај, Medscape едноставно се наметнува како задолжителен производ за сите лекари, здравствени работници и професионалци.