Ми Да Гранд Моторс со попуст од 20% за купен нов автомобил

42

ford-1Во текот на следниот период љубителите на автомобилската понуда на Ford ќе можат да купат нов автомобил со попуст од 20%, кој ќе трае од 25 мај до 4 јуни.

Понудата важи за ексклузивните Titanium верзии на Ford Focus, Ford Fiesta и Ford B-Max.

“Бидејќи Ford оваа година слави 100 години бесконечна лента на масовно производство на автомобили и 150 години од раѓањето на основачот на Ford, Хенри Форд одлучивме да подготвиме специјална акција по тој повод и во Македонија. Моделите Ford Focus, Ford Fiesta и Ford B-Max со Titanium ниво на опременост ќе се продаваат со неверојатни 20% намалување”, изјавуваат од Ми Да Гранд Моторс ексклузивниот импортер за Ford во Македонија.

Минатата година Ford Fiesta беше најпродаван мал автомобили во Европа. Автомобилот Ford Focus е глобално најпродавано име на возило во 2012 година, а новиот Ford B-Max е прогласен за AUTOBEST за 2013 година од страна на AUTOBEST организацијата на новинари од југоисточна Европа.

Со огледа на тоа дека овие автомобили на Ford во изминатиот период бележат големи успеси Ми Да Гранд Моторс одлучи оваа акција да ја посвети токму на нив.