Мик Џегер ги рекламира “старите збрчкани” Монти Пајтон

3

jagger

Повторното обединување на Британците од дружината Монти Пајтон на духовит начин го изрекламира Мик Џегер. Тој во краткото видео ги нарече “стари и збрчкани, ликови кои биле интересни во 60-тите, а најдобриот од нив е мртов веќе со години”.

Билетите за првиот заеднички настап на Монти Пајтон по скоро 30 години во О2 арената во Лондон беа распродадени за 40 секунди. Пајтоновци веќе го одржаа првото шоу, а до 20 јули треба да одржат вкупно 10 претстави. Последното шоу ќе биде пренесувано во поголем број кино сали ширум светот, во некои ќе оди во живо, а во некои ќе оди снимка, поради временската разлика.