Милијардери со најголем број на донации

69

Кои се милијардерите, надвор од САД, кои имаат донирано големи суми пари на оние на кои им се најпотребни…

Азим Премџи

Земја: Индија

Вкупно донирани средства: 21 милијарда долари

Моментална вредност: пет милијарди долари

Кристофер Хон

Земја: Велика Британија

Вкупно донирани средства: 4,5 милијарди долари

Моментална вредност: 3,1 милијарди долари

Карлос Слим Хелу

Земја: Мексико

Вкупно донирани средства: 4,2 милијарди долари

Моментална вредност: 61,4 милијарди долари

Ли Ка-шинг

Земја: Хонг Конг

Вкупно донирани средства: 3,2 милијарди долари

Моментална вредност: 32,5 милијарди долари

Хансјорг Вис

Земја: Швајцарија

Вкупно донирани средства: 1,9 милијарди долари

Моментална вредност: 5,9 милијарди долари

Штефан Шмитхајни

Земја: Швајцарија

Вкупно донирани средства: 1,5 милијарди долари

Моментална вредност: 2,3 милијарди долари

Фото: Facebook