Минијатурниот свет во десертите на италијански слаткар

4

slatko

Матео Стучи е слаткар од Монца, Италија, кој десертите ги претвора во интересни и вкусни минијатурни светови.

slatko3

Лава – колачот го претвора во минијатурна река, коцките чоколадо во рудник – нема граници кога се работи за имагинацијата, а како што вели, изгледот на десертот е важен исто како и вкусот.

slatko-1

Единствено што е за поголема пофалба од неговата креативност е неговото трпение, бидејќи секој најситен детал во неговите минијатурни дела е неверојатен. Трудот на Матео го следат 35.000 следбеници на Instagram.