Мистериозниот Шварц и натаму на прво место: Новата листа на најбогати Германци

61

Дитер Шварц беше најбогатиот човек во Германија на 11 мај, со проценета нето вредност од 44 милијарди американски долари.

Шварц е претприемач и сопственик на Schwarz Gruppe. Претходно беше директор на синџирите продавници Лидл и Кауфланд. Тој е познат по тоа што максимално ја штити својата приватност за да има малку фотографии и видеа на интернет. Не сака медиумско изложување, па го одбива секое барање за интервју.

По Шварц следат Клаус-Мајкл Куене (34,3 милијарди долари), Рајнхолд Вуерт (30,5 милијарди долари) и Стефан Квант (бр. 4, 26,8 милијарди долари).

Сузан Клатен е петта најбогата личност во Германија, со завидни 25,6 милијарди долари. Тео Албрехт Џуниор го зазеде 6-то место со лично богатство од 16,5 милијарди долари, а по него е Беате Хејстер со 15,9 милијарди долари.

Карл Албрехт Џуниор е на 8-мо место со нето вредност од 15,9 милијарди долари. Томас Струенман (10,1 милијарди долари) го зазеде деветтото место меѓу 10-те најбогати луѓе во Германија.

Ceoworld ја носи комплетната листа на најбогатите германски милијардери во 2023 година:

Дитер Шварц: 44,0 милијарди долари
Клаус-Мајкл Куене: 34,3 милијарди долари
Рајнхолд Вуерт и семејството: 30,5 милијарди долари
Стефан Квант: 26,8 милијарди долари
Сузан Клатен: 25,6 милијарди долари
Тео Албрехт Џуниор и семејство: 16,5 милијарди долари
Бити Хеистер: 15,9 милијарди долари
Карл Албрехт Џуниор и семејство: 15,9 милијарди долари
Томас Струенгман и семејството: 10,1 милијарди долари
Андреас Струенгман и семејството: 10,1 милијарди долари
Фридхелм Лох: 9,9 милијарди долари
Георг Шефлер: 9,4 милијарди долари
Хасо Платнер и семејството: 9,3 милијарди долари
Александар Ото: 9,2 милијарди долари
Мајкл Ото: 8,9 милијарди долари
Френсин фон Финк и семејството: 8,5 милијарди долари
Андреас фон Бехтолсхајм и семејството: 8,5 милијарди долари
Волфганг Херц: 6,9 милијарди долари
Мајкл Херц: 6,9 милијарди долари
Надија Тиеле: 6,8 милијарди долари
Лудвиг Меркл: 6,0 милијарди долари
Волфганг Мергер и семејството: 5,7 милијарди долари
Ерих Весјохан и семејството: 5,5 милијарди долари
Волфганг Рајман: 5,4 милијарди долари
Матијас Рајман-Андерсен: 5,4 милијарди долари
Ренате Рејман-Хас: 5,4 милијарди долари
Стефан Рајман-Андерсен: 5,4 милијарди долари