Mode Global го лансираше првиот биткоин производ за плати во Британија

66

Финтек компанијата Mode Global, во партнерство со PayEscape (дигитален финансиски провајдер на плати), ќе го насочи првиот технолошки производ од ваков вид за конвертирање на традиционални пари во биткоини во Велика Британија, пишуваат медиумите од Островот.

Компанијата соопшти дека интерните тестови веќе се во тек и биле добро прифатени од значителен број вработени.

Bitcoin Payroll ќе ја покрие месечната нето-исплата на своите претплатници со тоа што ќе ја претвори директно во биткоини во дигитален паричник.

Интегрирањето на криптовалутата во процесот на плаќање ќе им овозможи на провајдерите да привлечат и задржат клиенти, нудејќи им поголема флексибилност и вредност со секоја плата, според развивачот на услугата.

На овој начин, PayEscape станува еден од најиновативните провајдери на пазарот.

Според неговите креатори, апликацијата е уште еден чекор кон отстранување на бариерите за масовното прифаќање на биткоинот.

„Со автоматизирање на процесот на конверзија, Mode има за цел да ги направи криптовалутите удобни и достапни за луѓето во Британија“, изјави Рајан Мур, извршен директор на компанијата.