Модната недела во Франкфурт започна на необично место – берзата

36

Германскиот град Франкфурт ја отвори својата модна недела која ќе трае до 26 јуни. Големото изненадување за јавноста годинава беше што шоуто беше отворено на едно необично место, на берзата.

Германскиот град не сака Берлин, Париз или Њујорк да му бидат конкуренти, туку креативните индустрии да бидат видливи во Франкфурт.

На модната недела во Франкфурт ќе бидат организирани околу 100 модни ревии, а за организација на настанот се потрошени 750.000 евра од општинските средства.