Mол објави дека поседува 49,1% од Ина

21

Унгарскиот Мол и официјално го зголеми својот удел во хрватската нафтена компанија Ина. Мол објави дека поседува 49,1% од Ина. Според податоците на интернет страницата на компанијата,  моментно поседува 1,6% повеќе акции од известуавњето што Мол го доставил до Хрватската комисија за хартии од вредност.