Морган Чејс отпушта стотици работници: Банкарите поштедени

18

JPMorgan Chase отпушти стотици хипотекарни работници, изјави за Ројтерс извор запознаен со ова, неколку часа откако компанијата ги објави плановите за ангажирање на некои банкари.

„Редовно ги прегледуваме нашите деловни и потребите на клиентите и соодветно ја прилагодуваме нашата работна сила – создавајќи нови улоги каде што ќе видиме потреба или намалувајќи ги позициите кога е соодветно“, изјави портпаролот на Чејс за Ројтерс.

Претходно истиот ден, JPM соопшти дека планира да ангажира повеќе од 500 банкари за снабдување на малите бизниси до 2024 година, зголемувајќи ја работната сила на банката која го таргетира овој сегмент за 20% од сегашните повеќе од 2.300.

Главниот извршен директор на JP Morgan, Џејми Дајмон, рече дека изгледите за вработување остануваат во банката кога беа прашани за плановите за работа со оглед на кратењето на другите банки на Волстрит.

Фото: Facebook