Московската берза го запира тргувањето со британската фунта од 3 октомври

33

Московската берза извести дека тргувањето со британската фунта на девизниот пазар ќе биде прекинато од 3 октомври, јавува Anadolu Agency (AA).
Во соопштението на Московската берза (MOEX) се наведува дека тргувањето со фунтата на девизниот пазар вклучува различни ризици и тешкотии.

Наведено е дека поради горенаведените причини е одлучено MOEX од 3 октомври да престане со тргувањето со британски фунти на девизниот пазар.