Мотивирачки цитати од најбогатите луѓе во светот

98

Учете за успехот од оние што веќе го постигнале.

Времето ви е ограничено, затоа не го трошете живеејќи туѓ живот. – Стив Џобс

Конкуренцијата секогаш, секогаш ве прави подобри, дури и кога победува. – Карлос Слим

Можам или да гледам нешто што се случува или да бидам дел од случувањето. – Илон Маск

Направете го подобро од совршено. – Марк Цукерберг

Вашите најнезадоволни клиенти се вашиот најдобар извор за учење. – Бил Гејтс

Не можете да направите добра зделка со лош човек. – Ворен Бафет

Кога иновирате, бидете подготвени да ви кажуваат дека сте луди. – Лари Елисон