Mozayo, паметна масичка со вграден екран на допир

65

mozayo 1

Технолошките пронајдоци сè повеќе си наоѓаат свое место во домот на скоро секое семејство. Спојот на мебел и технологија полека станува вообичаена слика кога се разгледува ентериерот на еден современ дом.

mozayo 2

Американската иновативна компанија Mozayo на пазарот лансираше парче мебел со вграден паметен уред. Станува збор за масичка, во која е инсталиран екран чувствителен на допир. Масичката функционира со Windows 8 Pro оперативен систем и има поддршка за Android апликации.

mozayo 3

За сите оние кои сакаат на дофат на раката да ги имаат паметните уреди, оваа мултифункционална масичка може да ја добијат по цена од најмалку 7.000 долари.