Може ли Етереум да достигне 12.000 долари овој циклус?

136

Тешко е да се предвиди цената на средство како што е Етереум. Тоа е затоа што не постои сигурен начин да се каже накаде може да оди пазарот по големиот подем.

Аналитичарите сега се свртеа кон графиконите за да се обидат да користат техничка анализа за да утврдат каде мислат дека цената на средството би можела да биде во наредните месеци. Со помалку од два и пол месеци преостанати, средството има ограничено време да ги исполни понекогаш оптимистичките ценовни цели поставени од аналитичарите.

Еден од аналитичарите кој гледа особено позитивна иднина за Етереум (ETH) е Џастин Бенет. Тој претстави техничка анализа во 96-то издание на неговиот билтен, во која гледа ситуација каде што цената на Етереум би можела да достигне 12.000 долари за време на овој циклус.

ЕТН и крипто-пазарот воопшто отсекогаш ја следеле цената на Биткоин (BTC) и Бенет не гледа отстапување од овој тренд. Со сегашното движење на пазарот, аналитичарот во својот билтен вели дека индикаторите покажуваат дека цената на водечката криптовалута може да достигне 200.000 долари пред да заврши тековниот циклус. Ако средството ја достигне оваа цена, цената на ЕТН сигурно ќе се зголеми над 300% како одговор.

За опсегот на цени од 12.000 долари, нивоата на ETH / BTC ги содржат сите информации. Скок на BTC до 200.000 долари би го ставил ЕТН на 12.000 долари со сегашните нивоа, рече Бенет. Покрај тоа, аналитичарот гледа дека цената на ETH / BTC ќе се зголеми пред да заврши овој „биков“ пазар.

Ова е интересна перспектива, имајќи предвид дека повеќето други аналитичари отидоа на патот на „поконзервативните“ ценовни опсези од 100.000 долари и 5.000 долари на крајот на 2021 година.

Аналитичарите објаснуваат дека затворањето над 4.372 долари, претходниот врв за Етереум, ќе поттикне процес на откривање нови врвови во цената на дигиталните средства. Ако цената на биткоинот може да надмине 200.000 долари пред крајот на циклусот, тогаш Бенет ја поставува цената на ETH / USDT помеѓу 15.000 и 20.000 долари.

Етереум неодамна се приближи до својата претходна највисока вредност на сите времиња, но забележа значителен отпор. Трендовите сугерираат дека средството може да достигне ново највисоко ниво на сите времиња пред крајот на викендот.