На Рено му појде бизнисот: Фабрички реновирани половни автомобили се хит

311

Renault опреми специјална фабрика која се занимава исклучиво со уредување на користени автомобили. Интересно, Toyota исто така најави дека ќе почне да се фокусира на рециклирање на автомобили. Францускиот производител на автомобили ја започна својата програма пред година и пол во Флин во северна Франција, каде што Renault има и нова фабрика за автомобили, пишува HAK Magazin.

Сега Refactory, како што ја нарекува фабриката Renault, сè уште е мал дел од фабриката во Флинд, но се очекува бизнисот да расте сè повеќе и повеќе во иднина, пишува холандски Autoweek. Фабриката работи од септември минатата година и може да обработува 45.000 користени автомобили годишно. Тоа се претежно автомобили стари од три до пет години, за кои се грижат експерти во четири различни оддели. Работниците поправаат помали вдлабнатини, спојуваат делови, заменуваат делови, повторно го полираат лакот и прават се друго што е потребно за време на проверката.

Целиот процес на реставрација на автомобил е исплатлив само ако работите со автомобили кои се блиску до фабриката. Затоа Рено веќе размислува за други локации. На врвот на листата се Турција, Шпанија и Португалија.