На веб страната на РКЕ достапен калкулатор на кој граѓаните ќе можат да пресметаат колку ќе им биде сметката

134

Наскоро граѓаните ќе плаќаат сметки за електрична енергија по нов тарифник. Повисоки сметки за струја ќе плаќаат оние кои трошат над 420 киловат часови електрична енергија во висока тарифа.

Регулаторна комисија за енергетика го обајви калкулатор за ТС за универзален снабдувач, на кој секој може да си пресмета сметки по блок тарифи.

Пресметките може да ги направите ОВДЕ.