На вистинско место во вистинско време: Индустрии на кои короната позитивно влијаеше

14

Неодамнешната студија на Invezz открива 11 индустрии кои биле најпозитивно погодени од Ковид-19. Во време на економска криза на некои индустрии бизнисот им процвета. На списокот се наоѓаат следниве индустрии:

 1. Книги
 2. Кафе за домашна употреба
 3. Онлајн спортски игри и гејминг
 4. Опрема за вежбање во домашни услови
 5. Луксузни маски за лице
 6. Опрема за градина
 7. Средства за миење раце
 8. Онлајн купување на намирници
 9. Онлајн пораки и видео конференции
 10. Забавни онлајн сервиси
 11. Излети

“Некои компании се најдоа во вистинско време на вистинско место“, вели  Дејвид Мери од Invezz и додава дека агилните компании ќе пронајдат начин да го преживеат и вториот бран од коронавирусот ако го има.

Фото: Pixabay