Над 15.000 туристи во Будва, два и пол пати повеќе од почетокот на јуни минатата година

34

Во Будва моментално одмараат 15.400 гости, што е два и пол пати подобар капацитет од почетокот на јуни минатата година.

Ова за Вијести го соопштија од Туристичката организација на Будва.

Според податоците на ТО Будва, од вкупниот број 3.400 гости се од Украина, додека 2.800 се од Русија.

Во приватно сместување престојуваат 8.594 гости, што е за два и пол пати повеќе од истиот период лани. Во хотелите се регистрирани 6.366 гости.