Најбогатите во светот на модата

42

Покрај тоа што се најдобро облечени, тие добро умеат и со парите, успешни се, познати, а нивната работа е обожувана од многумина.

Амансио Ортега

2

Вредност: 57 милијарди долари
Зара

Бернард Арно

0x600

Вредност: 29 милијарди долари
LVMH

Стефан Персон

Stefan-Persson2

Вредност: 28 милијарди долари
H&M

Миучи Прада

prada-politics
Вредност: 12,4 милијарди долари
Прада

Џорџио Армани

giorgio-armani
Вредност: 8,5 милијарди долари
Армани

Џерард и Ален Вертхајмер

Prix De Diane Longines At Hippodrome Chantilly

Вредност: 8 милијарди долари
Шанел

Ралф Лорен

Ralph Lauren portrait

Вредност: 7 милијарди долари
Ралф Лорен

Патрицио Бертели

Patrizio-Bertelli-Prada

Вредност: 6,7 милијарди долари
Прада

Рензо Росо

diesel-rosso

Вредност: 3 милијарди долари

Дизел

Николас Пуеш

nicolas-puech_416x416 (1)

Вредност: 2,1 милијарди долари

Хермес

Стефано Габана и Доменико Долче

Domenico-Dolce-and-Stefano-Gabbana1

Вредност: 2 милијарди долари (секој)
Долче и Габана