Најголеми извозници на вода и мраз во светот

51

Извозот на вода и мраз минатата година достигна ниво од 1,23 милијарди долари, што е за 6,4% повеќе во однос на 2019 година.

Кина покрива најголем дел од светскиот извоз со 49,4% и заработка од 608,2 милиони долари.

Меѓу петте најголеми извозници на вода и мраз во светот лани беа и: САД (120,3 милиони долари), Фиџи (120 милиони долари), Франција (82,8 милиони долари) и Турција (38,5 милиони долари).

Фото: Pexels