Најголемиот синџир на кина во светот ја поддржа Шиба Ину

132

Најголемиот синџир на кина во светот, AMC Theaters, објави дека наскоро ќе прифаќа плаќања во крипто токени Shiba Inu.

Извршниот директор на AMC Theaters, Адам Ерон,  твитна дека „AMC може да ја земе Шиба Ину за онлајн плаќање на билети за кино“.

Накратко, плаќањата ќе се вршат преку дигитални паричници на сервисот за крипто плаќање BitPay. 

Shiba Inu е создаден во 2020 година, со проценета пазарна капитализација од 30,9 милијарди долари и околу 589.000 монети во оптек.