Најиновативни компании за 2017 година

3

Бизнис магазинот Fast Company направи листа од 50 најиновативни компании за оваа година. Тимот на магазинот истражува илјадници компании во потрага по оние коишто ги прават најголемите промени во светот. Еден од клучните критериуми при оценка и рангирање е влијанието што го имаат компаниите.

Amazon

Нуди повеќе, многу побрзо и попаметно

Google

Поради развој на фотографска меморија

Uber

Бидејќи го забрзува автономното возење

Apple

Ги одржува своите предности

Snap

Овозможува нов начин на којшто го гледаме светот

Facebook

Затоа што умее да ги пласира вистинските реклами во вистинско време

Netflix

“Сурфањето“ повторно го прави да биде интересно

Twilio

Бидејќи им дава глас на апликациите

Chobani

Затоа што се истакнува во продавница

Потоа следат: Alibaba, Tencent, Xiaomi, BBK Electronics, Huawei, Dalian Wanda, Airbnb, Buzzfeed, Open Whisper Systems, Illumination entertainment, IBM, Vivint Smart Home, Slack, Glossier, Kenzo, Clique Media Group, Hyperbeast, Rewardstyle, Gofundme, Taskrabbit, Microsoft, Orbital insight, One medical, Farmers Business Network, Adobe, Casper, Thinx, Resy, Marriott, Medtronic, Nvidia, Pledge 1%, The home depot, Headspace, Related Companies, Celmatix, Mailchimp, Beyond meat, Simplify Networks и Drone Racing League.