Најмоќните во светот на финансиите

6

Во финансиското работење искуството е се, но реалноста покажува дека и со 16 години може да бидете извор на власт на Wall Street. Овие големи имиња влијаат во основањето на нови бизниси и на макроекономијата.

Business Insider направи листа на најмоќните луѓе врз база на три фактори: менаџирање со пари, склучување на големи бизнис зделки и донесување на финансиски одлуки.

Погледнете кои се најмоќните луѓе на дадената возраст:

16 години

1

Џон Дукас – Основач на Ducas Capital Management

17 години

2

Џулијан Маркизи – Основач на Marchese Financial

18 години

3

Милан Цуткович – Комерцијален трговец на FXWW и уредник на ForexTell

19 години

4

Џон-Пол Пиџен – Аналитичар во Yale Student Investment Group

20 години

a

Нолан Паркер – Берзански трговец

21 година

6

Алекс Бенајан – Соработник за капитално инвестирање во Alsop Louie Partners

22 години

7

Лукас Дуплан – Извршен директор на Clinkle

23 години

8a

Ернестин Фу – Виш соработник во Alsop Louis Partners

24 години

9

Сем Барнет – Основач на SSB Research Group

25 години

10

Фред Ерзам – Соосновач на Coinbase

Додека погоре беа најмладите влијателни луѓе, видете кои се најстарите моќни луѓе во светот на финансиите:

71 година

71

Дејвид Бондерман – Соосновач и управувачки менаџер на TPG Capital

72 години

72

Мајкл Блумберг – Основач и сопственик на Bloomberg LP

73 години

73

Дејвид Коч – Извршен потпретседател на Koch Industries

74 години

74

Карлос Слим – Почесен претседател на América Móvil

75 години

75

Џозеф Сафра – Претседател на Safra Group

76 години

76

Вилбур Рос – Претседател и извршен директор на WL Рос & Co

77 години

77

Томас Бејли – Основач на Janus Capital Group

78 години

78

Карл Ајкан  – Основач на Icahn Capital Management

79 години

79

Бил Хамбрект – Извршен директор и основач на WR Hambrecht + Co.

80 години

80b

Даниел Кахнеман – Почесен професор на Универзитетот Принстон

81 година

81

Манмохан Синг – Поранешен премиер на Индија

82 години

82

Џулијан Робертсон – Основач на Tiger Management

83 години

83

Ворен Бафет – Извршен директор на Berkshire Hathaway

84 години

84

Тех Хонг Пиов – Основач и претседател на Public Bank

85 години

85

Ли Ка-шинг – Претседател на Hutchinson Whampoa

86 години

age-86-reinfried-pohl

Ринфрид Пол – Основач и извршен директор на Deutsche Vermögensb

87 години

BP Capitol foundrer T. Boone Pickens par

Т. Бун Пикенс – Бизнис магнат и претседател на BP Capital Management

88 години

88

Џун Гласмаер – Финансиски активист

90 години

i.BnpyTsCCBg

Чарли Мунгер – Потпретседател на Berkshire Hathaway

92 години

90a

Дејвид Азриели – Претседател и основач на Azrieli Group

93 години

93

Алонсо де Андраде Фариа – Основач на Conglomerado Alfa

95 години

95

Хенри Хилман – Основач и инвеститор на Kleiner Perkins

97 години

97

Кирк Керкориан – Основач на MGM Resorts International

99 години

david-rockefeller

Дејвид Рокфелер Сениор – Поранешен претседател и извршен директор на Chase National Bank

108 години

D

Ирвинг Кан – Инвеститор и основач на Kahn Brothers