Најпопуларните туристички дестинации за 2024 година

27

Booking.com ги именуваше најпопуларните туристички дестинации за 2024 година врз основа на стапката на раст од година во година на некои од најрезервираните локации на платформата.

Прво, помалку познатиот Бепу на островот Кјушу во југозападна Јапонија има богатство од геотермални извори.

Роторуа во Нов Зеланд е познат и по своите вулкански извори. Водата и релаксацијата се секогаш популарен избор за одмор, и не е изненадување што локациите покрај океанот се многу на листата.

Меѓутоа, ако барате доза на култура, живописните европски градови Валкенбург во Холандија и Кемниц во Германија се фантастични скриени скапоцени камења кои чекаат да бидат истражени.