Најпрофитабилната словенечка компанија најавува аквизиции

107

Најпрофитабилната словенечка компанија годинава, Крка, најави можност за купување на фармацевтска компанија во наредните години.

Компанијата бележи зголемени маржи и високи приходи.

Во стратешките упатства на Крка до 2024 година, исто така, се наведени можностите за купување фармацевтски компании, стекнување компании и разни форми на долгорочни деловни односи. Крка речиси и да нема долгови, и има стотици милиони евра во готово, пренесува Seebiz.