Најскапиот дом во Кина чини 154 милиони долари

26

Screen Shot 2016-07-05 at 12.17.25 PM

Со импресивна цена од 154 милиони долари, вилата Taohuayuan е најскапиот дом во Кина, пишува Curbed. Имотот, којшто располага со 32 спални соби и исто толку бањи, лоциран е на приватен остров на езерото Dushu, најголемото езеро во Кина.

Окружувањето е прекрасно, а освен езерото вилата има и свое мочуриште, базен, огромен вински подрум и секоја удобност што сопственикот ќе ја посака.

Името Taohuayuan значи Утопија или Земја каде цвета мирот, а за да се изгради оваа градба потребни биле три години.

Screen Shot 2016-07-05 at 12.17.41 PMScreen Shot 2016-07-05 at 12.17.38 PMScreen Shot 2016-07-05 at 12.17.35 PMScreen Shot 2016-07-05 at 12.17.46 PMScreen Shot 2016-07-05 at 12.17.33 PM