Најскапите ресторани во светот

23

Совршен спој на храна, уметност, пријатен амбиент и задоволство за сите сетила – најскапите ресторани во светот каде едно гастрономско уживање чини по неколку стотици долари.

Sublimotion – оброк 1.850 долари

Sublimotion-restaurant

Sublimotion-Mushroom-II

Ибица, Шпанија

Masa Tamayaka – оброк 595 долари

6a00d8341c630a53ef01287629828c970c-pi

masa11

Њујорк, САД

Guy Savoy Monnaie de Paris – оброк 525 долари

8333167_orig

Guy_Savoy

Париз, Франција

Kitcho – оброк 475 долари

1-12

00090_001

Кјото, Јапонија

Ultraviolet – оброк 450 долари

53

DSCF4820

Шангај, Кина

Joël Robuchon – оброк 425 долари

Joël Robuchon Restaurant Dining Room

Joël-Robuchon2

Лас Вегас, Невада, САД

Alain Ducasse – оброк 425 долари

Alain-Ducasse-Plaza-Athénée1

Plaza Athenee_Dish 2_2015

Париз, Франција