Највредни брендови за 2018 година

16

Консултантската компанија Interbrand, чијашто специјалност е стратегија, анализа, менаџмент и евалуација на брендови, ја објави листата на највредни брендови за 2018 година.

Технолошките гиганти се најдоа на врвот, а приматот го зазема Apple.

Топ 10 листата во продолжение.

Apple – 214,4 милијарди долари

Google – 155,5 милијарди долари

Amazon – 100,7 милијарди долари

Microsoft – 92,7 милијарди долари

Coca Cola – 66,3 милијарди долари

Samsung – 59,8 милијарди долари

Toyota – 53,4 милијарди долари

Mercedes – 48,6 милијарди

Facebook – 45,1 милијарди

McDonalds – 43,4 милијарди долари

Interbrand има вкупно 24 канцеларии во 17 земји.

Фото: Pixabay