Нетфликс најави и игри на својата платформа

20

Нетфликс ги лансира своите први игри ширум светот, во обид да се пробие на пазарот за претплата на игри. Од вторник, игрите се достапни и на апликацијата Нетфликс за уредите со Android.

На нивните претплатници ќе им бидат достапни пет игри, од кои се поврзани популарната серија Stranger Things (Stranger Things: 1984; Stranger Things 3: The Game). Покрај овие две игри, ќе бидат достапни и Card Blast, Teeter Up и Shooting Hoops.

Нетфликс објави дека во овие игри нема да има рекламирање и купување како во другите игри.

Најавено е дека игрите ќе бидат достапни за корисниците на iOS уредите во наредните месеци.

Додека почетните игри имаат релативно едноставна графика и секојдневна игра, Нетфликс вели дека е во многу рана фаза, но планира на крајот да создаде игри „за секој тип на играчи“.