Неверојатно искуство – спиење на висина од над 2.700 метри

30

visecka soba

Секоја авантура е ново искуство што ги проширува видиците, а токму такво нешто се нуди во скијачкиот центар Corchevel на француските Алпи.

visecka soba vnatre

Иако навидум изгледа како обичен ски – лифт, сепак станува збор за опремена соба за спиење за четири лица, а гостите имаат можност да уживаат во фантастичниот пејсаж што се простира од висина од 2.738 метри.

courchevel

Оваа соба не им се препорачува на оние кои се плашат од висина и кои имаат проблеми со месечарење. Преку airbnb може да се разгледаат прекрасните фотографии, да се добијат повеќе информации и да се закаже термин.

kabina