петок, 5 март, 2021
Почетна Ознаки туризам

Ознака: туризам

- реклама -

Најчитани

И годинава субвенции за купување на сончеви колектори, пвц прозори, печки на пелети

Надоместокот на дел од средствата од дел II од оваа програма ќе го остварат лицата кои досега не користеле средства од Буџетот на Република Северна Македонија за наведените мерки во дел II од оваа програма.

Обрасците м1 и м2 за само неколку минути преку порталот за е – услуги

Министерот Манчевски презентираше како за само неколку минути може да се добие образец м1 и м2 од пријава и одјава во задолжително социјално осигурување.

Колку е највисоката пензија во земјава?

Во мај 18 пензионери, корисници на старосна пензија, на своите сметки добиваат по 53.371 денар, што е највисоката пензија во земјава.

Што е солемнизација?

Од една страна, нотарот проверува дали договорот е составен во пропишана форма, а од друга страна на странките им ја објаснува смислата и последиците од тој договор.

Нема повеќе чекање пред шалтерите за извод: Ќе се издава една потврда од Централниот...

Анализите покажаа дека подигање на нивото на дигитализација и намалувањето на човечкиот фактор имаат улога во намалување на корупцијата.