Newton – футуристичка када од 25.000 долари

10

kada

Maison Valentina, луксузен бренд за опрема во бањата од Лондон, креираше када со елегантен футуристички изглед.

Нејзината ширина изнесува 180 сантиметри, длабочината 90 сантиметри, а висината 80 сантиметри. За да се произведе кадата Newton, којашто тежи 300 килограми, потребни се 10 до 12 недели, а нејзината цена изнесува 25.000 долари.

Таа е изработена од сфери од месинг, обложени со црн лак, којшто дава исклучителен сјај и софистицираност, додека внатрешниот дел е обложен со злато.

newton-bathtubs-maison-valentina-1newton-bathtub-3