Nokia се повлекува од рускиот пазар

11

Телекомуникациската компанија Nokia се повлекува од рускиот пазар, изјави извршниот директор Пека Лундмарк за Ројтерс.

Додека неколку сектори, вклучително и телекомуникациите, се изземени од некои санкции поради хуманитарни причини, Nokia рече дека одлучила да го напушти бизнисот во Русија е единствената опција.

„Едноставно не гледаме никаква можност да продолжиме да работиме во земјата во сегашните околности“, рече извршниот директор Лундмарк во интервјуто.